Csodaszép az új Mazda 3

2012.10.18. 17:33

A Mazda egyetlen lapra tette fel a sorsát, de úgy néz ki, volt egy ász a mandzsettában. Hamarosan elkészül a második vadonatúj autójuk a friss SkyActive alapokon, ugyanabban a látványos stílusban, mint a 6-os. Ha jósolni kéne, azt mondanánk, ez igazi sláger lesz.

A képeken az ötajtós változat látható, és úgy tűnik, a japánok ezúttal nagyon ügyeltek rá, hogy a formatervben minden tökéletesen passzoljon egymáshoz. A 6-osnál már megismert hullámzó vonalak itt is hibátlan arányokkal találkoznak: meglepő hogy egyszerre sugall a forma már-már latinos dinamizmust, és hűvös precizitást. Az eltalált forma persze nem minden, de a műszaki alapok ugyanazokat a megoldásokat hordozzák, mint a 6-os esetében. A padlólemez azonos, ahogy a lényeges főegységek is – a motorpaletta pedig a vadiúj, és egyelőre nagyon jó benyomást keltő magas kompressziójú benzines-, és alacsony sűrítésű dízelmotorokból áll.

A leplezetlen képek ellenére úgy tűnik, az új Mazda 3-as bemutatása még elég messze van. Legkorábban alighanem 2013 közepén mutathatják be a végleges változatot, bár nem kizárt, hogy előbb egy tanulmány-változatot állítanak ki, hogy megszondázhassák a közönséget.