Hamarosan érkezik az új Corvette

2012.10.20. 12:09

Teljesen újratervezi legendás sportkocsiját a következő modellévre a Chevrolet. A Corvette hetedik generációja mindössze két alkatrészt örököl meg a jelenlegi szériából: a pollenszűrőt és a levehető tető reteszét.

A következő Corvette-ről még sem képeket, sem teaser-videókat nem adott ki a gyár, bemutatták viszont az átdolgozott logót, mely az új autó szellemiségét szimbolizálja. Az embléma minden eddiginél kidolgozottabb és modernebb – ilyen karaktert várhatunk tehát a C7-től is.

A Chevrolet január 13-án, a Detroiti Autószalonon mutatja majd be a sportkocsit, addig is folyamatosan csepegtetik majd az információkat. Az előzetes jóslatok szerint nemcsak a formaterv lesz teljesen új, hanem a belső teret is újragondolják. A gyártó a műszaki tartalomról sem szivárogtatott még ki adatokat, de várhatóan az elődénél gazdaságosabb motorral készül majd a C7.

A jelenlegi modell összeszerelését februárban állítja le a Chevy, így körülbelül fél éves szünet lesz majd a következő generáció bevezetéséig, melynek sorozatgyártását csak 2013 harmadik negyedévében kezdik meg. Az árakról egyelőre csak feltételezések születtek - ezek szerint az alapkivitel 55 ezer dollárba (11 millió forint) kerülhet.