Hevesben bujkál a CLA 45 AMG

2012.10.22. 18:04

Néhány napja még a Nürburgringen láttak körözni egyet, ma pedig Heves megyében, két erdei parkolóban is lefotózták a fejlesztés alatt álló CLA 45 AMG-t. A jól álcázott tesztautóról Bence és Viktor nevű olvasóink küldtek nekünk képeket. Bence a recski kényszermunkatábor parkolójában, míg Viktor nem messze onnan, a siroki várnál akadt rá a Mercedesre.

A Nürburgringen elkapott képeken még ötküllős felnikkel, és szolid kipufogókkal mutatkozott a most némileg visszafogottabban matricázott autó. A németek álcázni is mesterien tudnak, és az agresszív első lökhárítót a Hevesben fotózott modellen gondosan tervezett műanyagidomokkal takarták el. Az orrtól a hátsó ajtó végéig futó íveket ugyan még mindig nem mutatták meg kellően, de ezek a képek legalább sokat sejtetnek, a farhoz pedig már csak egy kevés fantázia kell, hogy levetkőztessük.

Bencének és Viktornak sikerült az, ami eddig talán a kémfotósok egyikének sem: befotózni a modell utasterét. Sajnos itt minden ipari titok, és a lényeget lepel fedi.

Hírek szerint a jövőre érkező CLA 45 AMG-t is ugyanaz a kétliteres, négyhengeres turbómotor hajtja majd, ami az A 45 AMG-be is kerül. Ez várhatóan egy hétfokozatú kettős tengelykapcsolós sebességváltóval és összkerékhajtással társul. Mindezzel a modell kevesebb, mint öt másodperc alatt gyorsulna nulláról százra.