Jól fogy a Prius Kaliforniában

2012.10.22. 11:45

Az idei év első kilenc hónapjában a Toyota Prius volt a legkeresettebb modell Kaliforniában. A nyugat-amerikai államban korábban is népszerűek voltak a hibridek, a mostanihoz hasonló siker mégis példátlan.

Kereskedők jelentése szerint, januártól szeptemberig 46 380 új Prius kelt el Kaliforniában, ezzel pedig az állam legkelendőbb modellje lett a Toyota hibridje.

Kaliforniában 1,25 millió új autót helyeztek forgalomba szeptemberig. Ez 11 százaléka az országos értékesítésnek, amely 10,9 millió volt. Az Egyesült Államokban 183 340 Prius kelt el a kilenc hónap alatt, a modell minden negyedik amerikai vevője Kaliforniában él tehát.

Elemzők úgy vélik, az államban tapasztalt folyamatos üzemanyagár-emelkedés (jelenlegi átlag: 4,4 dollár/gallon) volt az, ami meghozta a vásárlók kedvét a Priushoz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.