Bemutatták a megújult VW Golt

2012.10.23. 13:27

A Sao Paulo Motor Show-n mutatta be a frissített háromajtós csapotthátú Golt a Volkswagen. Brazília legkelendőbb autója egy szolid faceliftet kapott.

A háromajtós Gol az augusztusban már bemutatott ötajtós társához hasonlóan újult meg. Az apró facelift egy alig áttervezett orrt és fart, valamint átszabott és jobban felszerelt utasteret hozott. A legészrevehetőbb módosítások talán az első lökhárítót és környékét érték, ahol a fényszórón, valamint a ködlámpán túl, a hűtőrácsokat is áttervezték.

A motorválaszték nem bővült, így továbbra is az egyliteres, valamint az 1,6 literes kivitelben lesz kérhető. Mind a két változat kettős üzemű: egyaránt használható etanollal és benzinnel.

A Gol a 80-as évek közepe óta Brazília legnépszerűbb autója. Dél-Amerikában eddig hétmillió fogyott belőle, melyből ötmilliót a brazil piacon értékesítettek. Az Audi A1-gyel és a Seat Ibiziával közös platformra épülő apróság azonban rögtön két komoly kihívót kap: a Chevrolet Onix és a Hyundai HB20X modellek világpremierjét is a Sao Paulo Motor Show-n tartják.