650 lóerős családi Toyota

2012.10.26. 06:05

A világ legnagyobb tuning showjára készülő amerikai autóépítők megmutatják a világnak hogy milyen az igazi sportkombi. Nem kellett hozzá más, mint egy odaát általánosnak számító, 5,2 méteres Toyota Sequoia és egy gyorsulási versenyző, Antron Brown.

Természetesen, ahogy egy jó dragsterhez illik, a motornál kezdték a munkát. Az eredetileg sem gyenge 381 lóerős 5,7 literes V8-ast egy turbó-intercooler párossal 650 lóerőig húzták. De mit is érne az elképesztő teljesítmény, ha az üresen is 2,6 tonnás kasznit kellene vonszolnia? Éppen ezért a tervezők a súly csökkentésével folytatták a munkát. Sikerült is 725 kilót kipakolni az autóból. Ez nem tűnik soknak, amíg nem halljuk a "családi dragster" elnevezést, ami nem jelent mást, mint, hogy ebbe a járgányba valóban belefér az egész família. Még különleges gyerekülést sem kell beszereznünk, hogy megmutassuk az utódoknak, milyen a negyedmérföldes sprint, hiszen a Masterkraft által szállított, hatpontos biztonsági övvel ellátott sportülésekből mindenkinek jut.

Az agresszív megjelenésről hatalmas légbeömlők és Aerodine első és hátsó karbon légterelők gondoskodnak. Kívülről a 21,5 colos felnikre húzott hatalmas kerekek, belül pedig egyedi szénszálas ajtóburkolatok teszik teljessé a képet. Ha mégis akadna, aki unottan nézne maga elé, míg a tuningolt SUV visszagurul a pálya elejére, a JBL hang és videórendszer tesz róla, hogy legyen mivel elfoglalnia magát.

A Sequira Family Dragster Concept egy autóépítő verseny, a Toyota Racing Dream Build Challenge egyik végterméke – három hasonlóan elvetemült társával együtt a Las Vegas-i SEMA Show-n mutatnak be.