Két óra alatt vittek el egymilliárdnyi sportkocsit

2012.10.26. 16:12

Minden évben bekerül egy-egy érdekes autó a Neiman Marcus karácsonyi katalógusába, és minden évben el is viszik mind egy szálig. Sokszor percek alatt fogynak el – egy kifejezetten drága modellnek néha órák is kellenek.

Ezúttal egy igazán drága angol ritkaság került az amerikai katalógusba: 12 különleges McLaren MP4-12C Spider. Az egyedi fényezésű nyitott sportkocsik ára 354 ezer dollár, átszámítva valamivel több mint 77 millió forint volt – azaz az össz-értékük megközelíti az egymilliárd forintot. Ennek ellenére két órával az után, hogy ma nulla órakor megindították a forgalmazást, az összes autót megvásárolták. Korábban volt olyan – persze olcsóbb – autó, amelyet percek alatt kapkodtak el, de úgy tűnik, akár Bugatti Veyronokat is árulhatna a Neiman Marcus, arra is akadna vásárló.

A McLaren persze mindent megtett azért, hogy kelendővé tegye a nyitott sportkocsit. A szaloncukor-piros fényezést csak ezeken az autókon használják, ahogy az ötágú hópelyhet formázó felniket és a jellegzetes vörös-fekete belső tér is csak ezekre az autókra jellemző. Emellett jár a géphez egy exkluzív koffer-készlet, és egy utazás Nagy-Britanniába, ahol Ron Dennissel lehet vacsorázni, és persze meg lehet tekinteni a McLaren ultramodern központját is.