A Hondánál születik újjá a Renault Thalia?

2012.10.27. 10:03

Sokat nem tudni az új modellről: a thaiföldi Honda oldalon jelent meg róla egy kép, ahol csak félig látható. Ám ez is elég az ijedtséghez: a látvány olyan, mintha a Civicet széltében-hosszában a felére nyomták volna össze. Démoni jelenség.

Ilyen fajta aránytévesztés leginkább szigorúan három év alattiaknak szánt gyermekjátékoknál fordul elő, ám úgy néz ki, a Honda komolyan gondolja, hogy egy ilyen törpe-szedánnal jelentkezik. Az eddig napvilágot látott információk szerint az alap a csapott hátú Brio lesz, erre terveztek még különálló csomagtartót. Az autó hossza így sem haladja majd meg a 4 métert, azaz nagyjából olyan hosszú lesz, mint egy Jazz. A hajtást egy 1,2 literes benzinmotorra bízzák, amely egy ekkora autóba bőségesen elegendő is lehet, bár egyes pletykák szerint később jöhet egy turbódízel motoros kivitel is.

Európába persze aligha jut majd a törpe-szedánból: leginkább Thaiföldet, Indinéziát, Kínát és Indiát célozza a Honda a típussal. Alighanem arra építenek, hogy ezeken a piacokon a szedán-forma még mindig meglehetősen népszerű, annak ellenére, hogy a vásárlók többsége csak egész kicsi és olcsó autókat engedhet meg magának. Így nem kizárt, hogy a bugyuta játékautónak tűnő jármű üzleti szempontból sikeres lesz.