Gyártásra kész a Jaguar félvére

2012.10.27. 13:46

Bemutatta a Lyonheart K kabrióváltozatát az autót készítő Classic Factory. Leleplezésével együtt bejelentették: megkezdik a modell sorozatgyártását, és kétszázötvenre növelik a korábban ötvenre tervezett darabszámot.

A svájci dizánjncég februárban állt elő a Jaguar XK-ra épülő, és láthatóan a Jaguar E Type előtt tisztelgő autóval. Az év elején – amikor a kupét bemutatták – még ötvenre limitálták a kínálatot, de a jelek szerint a vártnál több komoly érdeklődő kereste meg őket, és ennek köszönhető a kétszázötvenre növelt limit – és talán a kabrió is.

Robert Calm, a Classic Factory vezérigazgatója korábban kifejtette: „A modell minden eleme Angliában készül majd. Azt akarjuk, hogy nyugodt szívvel tehessük rá: Made in England.” Ezalatt nyílván a karosszéria munkákra, illetve az utastér új elemeire gondolt, ezeket leszámítva ugyanis az autó nagy részét az XK alkotja. Annak az ötliteres, kompresszoros V8-asa hajtja majd, 550 lóerővel.

Valószínű a nagyobb termelés az oka, hogy a Lyonheart K árát a korábban tervezett 500 ezer euróról (144 millió forint) kevéssel 400 ezer alá vitték – ennyi lesz az adózás előtti ár. A leszállítások 2014 elején kezdődnek majd. Az autók hetven százalékát Európába, húsz százalékát Kínába, míg tíz százalékát a Közel-Keletre szánják.