Super Veyron 1600 lóerővel?

2012.10.29. 16:06

Egyelőre csak pletyka a Super Veyron, de egyáltalán nem képtelenség. A Volkswagen annak idején azzal a szándékkal támasztotta fel a Bugatti márkát, hogy minden szempontból a legtöbbet nyújtsa, amit autó csak nyújthat. A legerősebb, leggyorsabb, és persze legdrágább autót készítették el, de azóta eltelt hét év, és a Bugattit időközben beelőzte a konkurencia. Már van gyorsabb és erősebb is – ideje tehát továbblépni.

A pletykák szerint erre is készülnek: a bevált alapokra még durvább sportkocsi épül. A Super Veyronként emlegetett gép 1,8 másodperc alatt érné el a 100 km/h-t, a végsebessége pedig 460 km/h felett lenne. Azt persze csak sejteni lehet, hogy ezt hogy érnék el, de úgy hallani, a 8 literes motor hengerűrtartalmát gond nélkül 9,6 literre lehet emelni, és a turbófeltöltés is sokat fejlődött az elmúlt években, így a teljesítmény egyharmadával való emelése egyáltalán nem lehetetlen. Állítólag emellett az autó tömegéből is lefaragnának vagy 250 kilogrammot, ami tovább javítaná az autó dinamikáját.

Ahhoz persze, hogy tovább feszegessék a konstrukció határait, még rengeteg munkára van szükség. Az eredeti Veyron is éveket késett, mivel nehezen oldották meg a nagy sebességű stabilitás okozta problémákat. És ha tovább növelik a végsebességet, ahhoz nagyobb teherbírású gumiabroncsok, és átdolgozott aerodinamika kell. Ez pedig azt jelenti, hogy akár három-négy évre is szükség lehet, mire a bolondbiztossá fejlesztett autó elkészül.