Elázott, majd felrobbant tizenhat autó

2012.10.31. 11:08

A Fisker Karma a világ legvonzóbb konnektoros hibridjeként kezdte a pályafutását, de egyre inkább úgy néz ki, jobban illik rá a legveszélyesebb jelző. A nyáron már leégett néhány példány, ám most tömegesen semmisült meg tizenhat darab, miután jól eláztatta őket a Sandy.

Az autók Port Newarkban, New Yerseyben álltak egy szabadtéri raktárterületen, arra várva, hogy új gazdáikhoz kerüljenek, amikor a hurrikán lecsapott. A partra kicsapó hullám lecsapott az autókra, amelyek a víz visszavonulása után a szemtanúk szerint kigyulladtak, és villámgyorsan leégtek. A hasonló nyári tűzesetek, és a most leégett autók azt jelzik, hogy a Fisker elektronikája nem épp a legkiforrottabb – ez pedig a zárlatra robbanásszerű hőképződéssel reagáló Li-ion akkumulátorokkal párosulva nem épp a legjobb kombináció. Kifejezetten érdekes, hogy a képeken a kiégett autók mellett áll néhány ép példány is – már amennyiben a vízkáros autók épnek tekinthetők.

A Fisker gyorsan kommentálta az esetet: megígérték, hogy amint módjuk lesz rá, megvizsgálják az autótüzek okait, bár egyelőre nem tehetnek sokat, hisz a kikötőben álló roncsok egyelőre nehezen megközelíthetőek.