Játék Camarók életnagyságban

2012.10.31. 07:20

1968 óta álmodoznak a földön hasaló, vagy asztallapnál gubbasztó gyerekek (és titokban a felnőttek is) arról, hogy az általuk tologatott Hot Wheels játékautó valósággá válik. Most a Chevrolet beteljesítette ezt a vágyat és elkészítette a Camaro kisautóról mintázott változatait.

A Las Vegas-i SEMA Show újabb őrülete, a Mattel negyvennégy éves játékautói alapján átalakított izomautók. A játékgyár 1968-ban dobta piacra első tizenhat darabos szériáját, melyek között ott volt a Chevy akkori újdonsága, az első szériás Camaro is. A különleges kék festéssel és fekete felnikkel készült kisautókat akkor a valódi típus ihlette, ám most fordult a kocka és a detroiti gyártó használta fel a játékok terveit. A két átalakított járgánnyal az első és a jelenlegi széria kiváltotta birtoklási vágy között húz párhuzamot a Chevrolet, és meg is adja a lehetőséget, hogy csillapítsuk azt. Az átépített 1967-es egyedi darab, a legújabb modell átalakított változataival az utcán is találkozhatunk majd.

A V6-os RS, vagy V8-as SS típsokhoz rendelhető csomag ára 6995 dollár (durván másfél millió forint), ezért az egyedi fényezés és a piros szegélyű fekete felnik mellett visszafogott kék lángok, a kasztnin végigfutó fekete sáv és Hot Wheels logók járnak. Habár a Mattel játékai mellett már a Camaro is megvásárolható itthon, arról nincs tudomásunk, hogy a látványos kiegészítő csomag felkerülne a hazai opciós listára.