Ezzel ütné ki a Fiatot a Honda?

2012.11.02. 16:07

Azután, hogy EV-N és N Concept 4 neveken tanulmányként már többször bemutatták, mától a kereskedésekben is kapható a Honda N-One. Úgy tűnik, az apróság semmiben sem tér az augusztusban kiszivárgott képeken látott változattól.

Az N-One a nálánál is dobozszerűbb N-Box mini alapjaira épül. Hajtásáról annak 600 köbcentiméteres benzines motorja gondoskodik, amely kérhető szívós vagy turbós változatban, CVT váltóval. Kasztnija 3,6 méter hosszú és 1,4 méter széles, némi rosszindulattal pedig mondhatnánk rá, hogy olyan, mint egy elnagyolt Fiat 500-as. A gyári kommunikáció szerint utastere igen tágas, és négy felnőtt gond nélkül elfér benne.

A modellel a Honda tulajdonképpen visszament a gyökerekig. A japánok anno mikróautók gyártásával kezdték, az apró N360-as és N600-as modelljeikkel pedig Európába is elértek a hatvanas és hetvenes években.

Tizenhat különböző színben, és több felszereltségi szintben kapható az N-One. Az alapmodell ára 1 millió 150 ezer jen, azaz 3,1 millió forint. Egyelőre csak a japán hálózatba szórnak belőle, és nincs hír arról, hogy Ázsián, vagy akár csak a szigetországon kívülre is elvinnék a jövőben. Nagy kár, pedig érdekes lenne azt figyelni, ahogy távol-keleti apróság versenybe száll a Fiat 500-assal az európai piacon.