Közúti kémfotókon a McLaren P1

2012.11.02. 19:02

Közúti tesztvezetésen kapták rajta a McLaren új szupersportkocsiját, a P1-et. A szeptemberben leleplezett autó álcázott formában, beazonosítatlan utakon látható.

Az internetre került rossz felbontású fotókon az egyetlen szembetűnő újdonság az a két hátsó lámpa, ami a gyár által közölt képeken még nem volt a helyén. Ezt leszámítva úgy tűnik, a tervezők megállapodtak a már nyilvános forma mellett.

Bár a műszaki részletekről továbbra is hallgatnak, egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a 12C-ben található 3,8 literes V8-as kerül bele, megnövelt teljesítménnyel. A cél mindenképp nyolcszáz lóerő körül van, amit KERS rendszerrel 160 lóerővel lehetne megtoldani rövid időre. Ennyire mindenképp szükség lesz, ha a következő sportautó-generációval fel akarják venni a versenyt, ugyanis sem a Lamborghini, sem a Ferrari nem fog ez alá menni új modelljeivel.

A P1 sorozatgyártású változatával egyelőre okosan várnak, és valószínű, hogy csak a Ferrari Enzo váltótípusával együtt, akár kicsivel az után jönnek elő vele. Ez valamikor a következő egy évben, akár már a Genfi Autószalonon, márciusban lehet.