Százmilliót ért McCartney Astonja

2012.11.02. 10:33

Több mint 100 millió forintnak megfelelő fontért kelt el egy szerda esti londoni árverésen az az Aston Martin DB5, amelyet Paul McCartney használt a Beatles együttes fénykorában.

A sötétkék sportkocsit az együttes első világkörüli turnéja előtt, 1964-ben vásárolta a zenész, és 1970-ben adta el, miután megtett vele 65 200 kilométert. A legendás gitárost-dobost és dalszerzőt többnyire ezzel az autóval látták furikázni a londoni utcákon a hatvanas években. A vásárlás után McCartney fekete bőrrel vonatta be a kocsi belsejét, és a korabeli legmodernebb rádiósmagnót szereltette bele.

Az RM Auctions aukciósház szerda esti árverésén 307 500 fontnál ütötték le az árat, ami nagyjából megegyezik azzal, amennyit előzetesen vártak érte. Öt éve az Egyesült Államokban ennél valamivel kevesebbért, 463 ezer dollárért kelt el a Beatles egy másik tagjának, George Harrisonnak ugyanilyen típusú autója.

Az Aston Martin DB5 a világ egyik legkultikusabb autója, ilyet vezetett James Bond is – hangsúlyozta Peter Wallman, az árverezőház szóvivője, aki szerint az egykor hírességek által birtokolt autókat valós értékük 9-10-szereséért lehet eladni.