Visszatér a Mazda RX-7

2012.11.04. 06:34 Módosítva: 2012.11.04. 06:34

A Mazda 2002-ben hagyott fel az RX-7 gyártásával, azóta viszont többször is felmerült a sportkocsi feltámasztásának ötlete. Három évvel ezelőtt a gyáriak már megerősítették, hogy dolgoznak az utódon, most pedig a megjelenés dátumát is közzétették: az új RX-7 2017-ben érkezik.

A tervek szerint az új modell jóval könnyebb lesz elődjénél: a súlycsökkenést alumínium elemek felhasználásával próbálják majd elérni, ugyanis a szénszálas anyagok túlságosan megnövelnék az előállítási költségeket – így az autó árát is.

Az autóba jó eséllyel a Mazda 16X-jelű Wankel-motorja kerül – ezzel a lépéssel a gyár megcáfolhatja azon pletykákat, melyek a nyár elején a bolygódugattyús motorok végleges eltűnéséről szóltak. Az 1,6 literes 16X teljesítményét turbó nélkül 300 lóerőre becsülik, az autó bevezetésekor szinte biztosan feltöltő nélkül építik majd be – a későbbiekben nem kizárt a turbós változat elkészítése sem.

Nobuhiro Yamamoto, a Mazda sportautókért felelős főnöke szerint vérbeli sportkocsi lesz az RX7, melynek elsődleges célja, hogy a lehető legjobb vezetési élményt nyújtsa. Yamamoto ezzel indokolja azt is, hogy az autóból valószínűleg nem készül majd sem hibrid-, sem pedig teljesen elektromos változat.