Feltámad az Alpine

2012.11.05. 17:42

Korábban is hallottunk róla, hogy a Renault brit segítséget kér saját sportkocsijainak feltámasztásához, de mostanra meg is állapodtak a franciák a Caterhammel.

A Renault már évekkel ezelőtt bejelentette, hogy az Alpine sportkocsik feltámasztására készül, viszont gondban voltak az autó megtervezésével. Az utóbbi években a Renault Sport már csak versenypályás használatra alkalmas autókat készített, ezért döntöttek úgy, hogy keresnek egy partnert, amelynek nagyobb tapasztalata van az utcai sportkocsik építésében. A Renault a Caterhammel állapodott meg, azzal a brit manufaktúrával, amely évtizedek óta gyártja a Lotus Super Seven hivatalosnak tekinthető utódait.

A két cég vegyes vállalatot alapít, amelynek része lesz a Renault Dieppe-ben működő üzeme, ahol egykor az Alpine sportkocsik épültek, és egy közös tervezőközpont. Az SAAC (Société des Automobiles Alpine Caterham) nevű cég 50%-ban a Renault, 50%-ban pedig a Caterham tulajdona lesz. Ha minden igaz, elsőként egy alumínium vázszerkezetű, könnyű modell fejlesztését kezdik meg, amelyből a Renault és a Caterham egyaránt megépítheti saját változatát. A középmotoros modell a franciák szándékai szerint a legendás A110 karakteréből is megörököl majd valamit.

A munka csak most kezdődik, és az első szériagyártásra alkalmas Alpine aligha készül el 2015 előtt, de úgy hallani, a könnnyű kétajtós a 40 és 50 ezer euró közti ársávba érkezik majd.