Rosszabb élet, kevesebb gázolás

2012.11.05. 17:08

Spanyolországot különösen erősen sújtja a gazdasági válság. A munkanélküliség az egekbe szökött, és akinek van állása, az is igyekszik spórolni, ahol csak tud. A kevés örömteli következmény egyike, hogy sokkal biztonságosabbá vált a közlekedés.

Az El Pais című lap szerint az anyagi nehézségek miatt sokkal kevesebben járnak autóval, és ők is lassabban hajtanak, hogy spóroljanak az üzemanyaggal. Ennek köszönhetően az év első tíz hónapjába tíz százalékkal csökkent a közlekedési balesetek áldozatainak száma, sőt, októberben volt olyan hét, hogy az egész országban csupán egyetlen halálos baleset történt – hasonlót azóta nem tapasztaltak, hogy statisztikát vezetnek a balesetekről.

Érdekes, hogy a balesetek száma sokkal meredekebben csökkent, mint az autóké az utakon: mintegy 3-4%-kal kevesebb az autó az utakon. Ugyanakkor a lap szerint a spórolás miatt a forgalom ritmusa is érezhetően lassult, és a bírságoktól tartva sokkal kevesebben szabálytalankodnak az utakon.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.