Még egy vadiúj Dacia

2012.11.06. 17:17

A Dokker eleve fura szerzet: a Renault Kangoo házon belüli vetélytársa, de a személyszállító a Lodgy számára is konkurenciát jelenthet. Most pedig bemutattak egy újabb változatot, amely a Duster tyúkszemére is ráléphet.

Teljes nevén Dacia Dokker Stepway az új modellváltozat neve, amelyet Törökországban leplezett le a Renault. Ez a személyszállító Docker padkaugrató változata, fekete műanyaggal körberakva, ahogy az ilyen terepes változatoknál szokás. Egyelőre tanulmányautóként mutogatják, de aligha lenne objektív akadálya annak, hogy forgalmazni kezdjék, ha lenne elég érdeklődő. A fekete díszítőelemek mellett a Stepway csupán a tetősinekben, és néhány apróbb részletben tér el a Dokker személyszállító alapkivitelétől, amelyet 2013 elejétől forgalmaznak majd Európában.

A Dacia az elmúlt évben szinte teljesen lecserélte a modellkínálatát: megújították a Logant és a Sanderót, elbúcsúztatták az MCV-t – amely Ladaként él tovább – és bemutatták a Lodgy egyterűt és a Dokker áruszállítót. Az egyetlen érintetlen típus a Duster, ám ez is elég friss még, hogy néhány évig sikeres maradhasson.