Útra készek az új magyar rendőrautók

2012.11.09. 17:22

A Skodák és Fordok után ismét Opeleket kap a magyar rendőrség, méghozzá meglehetősen nagy tételt. Az Astra Classicokat ugyan Bochumból hozzák, de mindegyikbe magyar motor kerül.

Az Opel megbízása 1250 vadonatúj rendőrautó leszállítására szól. Ezek egyszerű, fehér Astra Classicok lesznek 1,6 literes, 115 lóerős benzinmotorral, amelyeket a bochumi Opel gyár feszített tempóban állít elő – az első példányok így már készen állnak a szállításra. Az Opel szerint így már ebben a hónapban elkezdhetik használatba venni az új járőrkocsikat. Érdekes, hogy a gyárból még rendőrségi felszerelés és festés nélkül kerülnek ki az autók, ezekkel Budapesten szerelik fel az új Astrákat.

Bár az Opel korábban már nyert rendőrautó-tendert – egy időben rengeteg F Astra állt szolgálatban – eddig ez a legnagyobb ilyen jellegű megrendelésük. Az elmúlt években a rendőrség Skoda, illetve Ford személyautókat kapott – ám a 2009-ben rendszerbe állított Ford Focusok lassan szolgálati idejük végére érnek, ezért volt szükség az új autók megrendelésére.