Jön a Dacia Duster pickup?

2012.11.10. 13:21

Európában már szinte mindent kihozott a Dusterből a Dacia, amit lehetett. A crossoverrel elérték, hogy már tőlünk nyugatra is elismerjék a márkát, s talán ezek a sikerek voltak azok, amik meghozták a kedvet egy kontinensen kívüli kísérletre.

A reneszánszát élő Dacia őrült tempóban színesíti modellkínálatát. A napokban mutatták be a Dokker Stepway-t, most pedig egy érdekes szándékról hallani, miszerint egy új változatot dobnának piacra a Dusterből.

Egy indiai honlap a napokban szellőztette meg a hírt arról, hogy egy Duster pickupon dolgoznak a Renault leányvállalatánál. Az egyelőre csak pletykaként kezelhető információk a platós 2014-es érkezésről és indiai terjesztéséről szólnak. Állítólag két kivitelben, egy- illetve duplakabinos megoldással készülne a pickup, első- és összkerekhajtású változatban, valamint a Renault R-Link érintőképernyős multimédia-rendszerével felszerelve.

Bár a Dacia részéről hivatalos megerősítés egyelőre nem érkezett, a Duster pickup pletykája már bejárta a világsajtót. Abban nagyjából egyeznek a vélemények, hogy az európai sikerek után minden esélye meglenne vele a gyárnak a hatalmas ázsiai ország piacán.