Szombaton elkel a legelső F12 Berlinetta

2012.11.10. 10:29

Árverésre kerül a Ferrari új csúcsmodelljének, az F12 Berlinettának legelső példánya. Egy jótékonysági aukción lehet majd hozzájutni, ahol a befolyt összeg egésze az Amerikai Vöröskereszthez kerül.

Sandy a Ferrarit is megérintette, ezért a jelenleg a leginkább várt sportautóként, egyben a gyár leggyorsabb utcai autójaként beharangozott F12 Berlinetta első darabját jótékonykodja el. November 17-én, a Formula–1-es világbajnokság amerikai nagydíjának helyszínén, Austinban zajlik majd az az árverés, ahol a modell kalapács alá kerül. A teljes összeget az Amerikai Vöröskereszt kapja, a szervezet a hurrikán károsultjait segíti meg vele. A versenyen körüli felhajtás nyilván növeli majd az érdeklődést, így a 315 ezer 888 dolláros kikiáltási árnál – ami tulajdonképpen megegyezik a modell jelenleg ismert, adózás előtti árával – valószínű jóval magasabb összegért, akár a többszöröséért viszi majd el egy tehetős licitálló, aki nem csak a nem csak a legelső F12-vel büszkélkedhet majd, de valamelyest a lelkiismerete is könnyebb lesz, miközben a 6,3 literes V12-essel kilószám küldi a levegőbe a széndioxidot.

A Ferrari felajánlása dicsérendő, de nem példátlan. Az utóbbi években szinte minden nagyobb természeti katasztrófa után hallhattunk hasonló árverésről. A 2010-es haiti földrengés után a Lotus nyolc darab limitált kiadású Evorán adott túl, jóval a piaci ár fölött, míg a 2009-es L'aquilai földrengés károsultjain szintén a Ferrari igyekezett segíteni, miután több Formula–1-es emléktárgyat és egy Ferrari 599XX-et ajánlott jótékonysági aukcióra.