Tovább vadul a Caterham Supersport

2012.11.11. 20:00

A Caterham a legendás Seven szériát bővíti a Supersport R-rel, mellyel a Supersport és a Superlight R300 közti rést kívánják betömni. Az ultrakönnyű kétüléses színtiszta vezetési élményt ígér a vásárlóknak.

A Supersport R az alapváltozat 1,6-os benzinese helyett a Ford kétliteres, 180 lóerős négyhengeres Duratec motorját kapja meg, ötsebességes kézi váltóval és hátsókerék-hajtással. Így az 535 kilogrammos sportkocsi 4,8 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége 209 km/h.

Az új Caterham nemcsak erejében különbözik a Supersporttól: futóművét kifejezetten versenypályára hangolták, a beltérben pedig versenyülést találunk, négypontos biztonsági övvel. A vezetőt a kormányba integrált, felváltásra figyelmeztető lámpa segíti abban, hogy kihasználhassa az autó teljesítményét.

A Supersport R készre szerelve 27995 angol fontba (9,9 millió forintba) kerül, de megvásárolható kit-carként is, egymillió forintnyi fonttal olcsóbban (24995 font). Igaz, aki ezt a megoldást választja, nem árt, ha rendelkezik némi szakértelemmel az összeszereléshez.