Eterniti? Ezt meg miért kellett?

2012.11.14. 16:29

Az angol autóiparnak vége – ebbe bele kéne már nyugodni. Most itt egy újabb brit luxusautó-márka, amely már meg sem próbál egyéninek mutatkozni. Tényleg nem tudjuk, miben reménykednek.

Az Eterniti Motors az első lépést jól csinálta: belengették a misztikus pletykát, hogy új autómárka alakul Angliában, és mutattak egy bizonytalan vázlatot az első modelljükről. Aztán amikor élőben is bemutatták az autót, nagy volt a meglepetés: ez egy Porsche Cayenne új hűtőmaszkkal, és átdolgozott belsővel. Nagyjából annyi a változtatás az Artemisen a Cayenne-hez képest, amennyit egy jobb tuningcég bármikor megcsinál. A belső tér ugyan tele van luxus-megoldásokkal – mindent minőségi bőr borít – de ennyi ma már kevés, hogy új autómárkáról beszéljünk. Ráadásul az autó brutálisan drága: 210 ezer angol font, azaz mintegy 75 millió forint a legkevesebb, amennyiért Artemist kapni.

Azt nem tudni, hogy mi lehet a folytatás – talán a 911-est alakítják át, Eterniti Apollo néven – de legalábbis bizonytalan, hogy akad-e olyan vásárló, aki épp egy ilyen ügyetlenül átszabott Cayenne-be szeretne beleölni egy kisebb vagyont.