Új Supra? Új MR2? Hurrá!

2012.11.15. 16:21

Amióta a Toyota 2002-ben gazdasági okokra hivatkozva befejezte a Supra gyártását, nem volt olyan év, amikor ne merült volna fel valamilyen pletyka a sportautó visszatéréséről. Eddig azonban a gyáriak nem nyilatkoztak erről a kényes témáról. Most megtört a jég: a GT 86 vezető mérnöke megerősítette két új sportautó érkezését.

Tetszuja Tada elmondta, a cég vezetése zöld utat adott két típusnak, melyeket a GT 86 alá és fölé pozícionál a gyár. Akio Toyoda, a Toyota elnöke kifejezetten kérte, készüljön el a Supra utódja, amilyen hamar csak lehet. A másik típus a GT 86-nál kisebb és olcsóbb sportautó lehet, mely akár MR2 néven is futhat. Év eleji pletykák szerint a Supra egy turbós, 3,5 literes hathengerest kap, legalább négyszáz lóerővel, míg a kisebb modellbe hibrid hajtást várhatunk.

A japán márka a válság átvészelése után a Le Mans-i visszatéréssel és a két új típussal erősítené sportos jellegét. Pontos dátumokat nem tudunk, de Tada szerint legalább öt év kell az új Supra megjelenéséig és még több a kevésbé fontos kisebb típusig. A hosszadalmas fejlesztést legfeljebb azzal tudnák felgyorsítani, ha a Supra a GT 86 alapjaira épülne.