Végre egy ízléses arab Rolls-Royce

2012.11.15. 14:40

A Rolls-Royce közel-keleti képviselete egy speciális sorozattal, az Ezeregyéjszaka meséi által megihletett Ghostokkal igyekszik fokozni az eladásokat az arab országokban.

Nemrégiben egy katari ügyfél egyedi igényeire szabott Ghost képei rázták meg a márka kedvelőit. A kívül-belül katari zászlóba öltöztetett luxuskupéból száműzték a brit eleganciát, hogy az arab milliárdos giccs-igényével pótolják. Az eredmény egyszerű, mégis borzalmas lett.

Az Ezeregyéjszaka Rolls-Royce-a az eddig közölt fotók alapján sokkal visszafogottabb, könnyen emészthető kiadásnak tűnik. Fényezése ugyan a katari megrendelő Ghostjához hasonlóan két tónusban készül, a színvilág mégis több rokonságot mutat az arab hagyományokkal. Egyes elemein kézzel festett motívumok, valamint arabul írt feliratok idézik a mesegyűjteményt, s teszik egyértelművé, hogy mely piacokat veszik célba az autóval.

A három külön kiadásból álló gyűjteményt Goodwoodban, a márka hazai üzemében, korlátozott számban készítik majd, és három fázisban mutatják be. Az első változatra már nem kell sokat várni: november 28-án, a Sardzsai Autószalonon debütál, az Egyesült Arab Emírségekben. A gyűjtemény másik két tagját 2013 első, illetve harmadik negyedévében leplezik majd le.