Limitált vadállat a McLarentől

2012.11.18. 14:55

A Forma-1-es amerikai nagydíj hétvégéjén mutatta be a McLaren a 12C Can-Am Editiont. A versenypályára szánt modellt a GT3 ihlette, a gyár Bruce McLaren és Denny Hulme emléke előtt tiszteleg vele.

A különkiadású McLaren 3,8 literes, ikerturbós V8-asa 630 lovas teljesítményre képes, ezzel a valaha volt legerősebb 12C lett – ráadásul végsebességét sem fogják vissza. Az autó hűtését és az Akebono fékrendszert is a megnövekedett teljesítményhez igazították, a karosszéria súlyát pedig szénszálas elemek felhasználásával csökkentették.

A beltérben bukócső, versenyülések és hatpontos biztonsági övek árulkodnak arról, hogy nem egy egyszerű, utcai példánnyal van dolgunk, a kormánykerék pedig a Forma-1-es McLaren mintájára készült, a 12C GT3-ba is ilyet szereltek.

Rossz hír a márka rajongóinak, hogy mindössze harminc darabot gyártanak a limitált McLarenből, mely ráadásul csak versenypályán lesz használható. A Wokingban készülő versenygépekhez 2013 márciusától lehet majd hozzájutni, 375 ezer fontos (130 millió forintos) áron.