Szörnyeteg Camaro, aranyfoghoz

2012.11.20. 17:31

Tökéletesen értelmetlen és ízléstelen járműveket eddig is láttunk, de a King ZL1 egyfajta csúcspont e rémes kreatúrák között is. Pedig a kivitelezés hibátlan.

Valószínűleg figyelemfelkeltő humornak szánta a 813 Customs ezt az alaposan átépített Camarót, mint komoly tuning-járműnek – bár ki tudja, az sem lehetetlen, hogy akad majd, aki szívesen jár vele. A King ZL1 valószínűleg elég gyorsan képes haladni – legalábbis erre utal, hogy 6,2 literes, kompresszoros motort szereltek bele, amely valószínűleg még erősebb, mint a hasonló felépítésű, 638 lovas Corvette csúcsmotor. Az azonban nem valószínű, hogy a teljesítmény-felesleget bárki ki merné használni, hisz a 30 hüvelykes Forgiato felnik miatt az autó súlypontja jóval magasabbra került a megszokottnál. Az autó felszereltsége is inkább pózolásra alkalmas, mint bármi egyébre – a hátsó ülésből például három, 23 hüvelykes képátlójú monitor emelkedhet ki egyetlen gombnyomás hatására.

Hasonló gépeket persze mások is készítettek már, de a 813 Customs az egészet fényes aranyszínűre fényezte, ami talán még egy harlemi rappernél is kiverné a biztosítékot. Ezzel persze el is érték a legfontosabb célt: a Camaro annyira töményen giccses lett, hogy mindenki felfigyelt rá.