Renault egymillió alatt?

2012.11.22. 10:07

Két alacsony költségű autóval jönne ki a feltörekvő piacokon a Renault a közeljövőben. Terveik egyike egy olyan olcsó kisautó, amellyel hazai piacán győznék le a Tata Nanót.

A két modellt szövetségi partnerével, a Nissannal közösen dolgozná ki a Renault. Az első autó árát ötezer euróra (1,43 millió forint) lőnék be, és valamikor 2014 végén érkezne, míg a másik ára mindössze háromezer euró (860 ezer forint) lenne. Az egyelőre meg nem erősített hírek alapján, utóbbiról annyit legalább már tudni lehet, hogy elsősorban a Tata Nano riválisának szánják, így Indiát és Délkelet-Ázsia országait céloznák meg vele.

A projekttel kapcsolatos hírt egy francia portál szivárogtatta ki. A Renault kommentálta a honlap írását, ám csak annyit árultak el róla, hogy a szóban forgó hír nem alaptalan, „de a terveken jelenleg is dolgozik a vállalat”, a hivatalos közléssel pedig várnak addig, amikorra azok véglegessé lesznek. Carlos Ghosn, a Renault-Nissan Szövetség vezérigazgatója nemrég azt mondta: a vállalatnak szüksége van a Dacia által képviselt tartománynál olcsóbb modellekre is, melyekkel az újonnan felmerülő piaci keresletet képesek kiszolgálni. Ezzel leginkább a fejlődő országokra célzott, ahol egyre többek tehetik meg, hogy három-négyezer eurót költsenek – a korábban még a luxus szimbólumának számító – családi autóra. A két modell ezeket a vásárlókat szolgálhatja ki, egyben lehetővé teheti a Renault számára, hogy elszakadjon végre az öreg kontinenstől, és elérje célját, miszerint autói több mint felét Európán kívül értékesíti.