Smart For Jeremy: a tökéletes giccs

2012.11.29. 05:52

A Smart évek óta ugyanazzal az egyetlen autóval kénytelen megjelenni minden autószalonon. A For Two látható volt már mindenféle színben és mintával, de így, öt évvel a bemutató után már azt gondoltuk volna, kifogytak az ötletekből a németek. Hát nem: hívtak egy divattervezőt, hogy csináljon valami izgalmasat a kisautóból.

Jeremy Scott volt az, akire rábízták a kisautó átöltöztetését. Alighanem abból indult ki, hogy az alap a tiszta, elektromos üzemű változat, ezért dundi kis hattyút formált a Smartból. A Tridion-keret és a lámpakeretek krómszínűek, az autó kívül-belül hófehér, hátul pedig piros-fehér szárnyacskák díszítik a járművek. A króm-fehér színvilágot csak a tollak közének vörös színezése töri meg. Igaz, ami igaz, a látvány elég meglepő, legalábbis elsőre, így a célt elérik vele: a Los Angeles Auto Show-n biztos sokan jól megnézik majd a kerekekre állított Asterix-sisakot.

Az persze kérdéses, hogy sikerül-e az autó iránt felkelteni ezzel a kaliforniai vásárló-jelöltek figyelmét, pedig mindenképp ez lenne a cél. A Mercedesnél azt remélik, hogy a 145 km-es hatótávolságú, 125 km/h-s végsebességű, és 100 km/h-ra 5 másodpercen belül gyorsuló elektromos apróságból itt adhatnak el jelentősebb mennyiséget.