Közútra vinné tudását a Red Bull Racing

2012.12.01. 16:06

Vettel egyedi FX-e után egy újabb Formula–1-es kötődésű Infiniti készülhet az utakra. A közelmúltban a Red Bull Racing névadó szponzorává előlépett luxusmárka a versenycsapat szakembereivel közösen fejlesztene egy nagy teljesítményű változatot valamely modelljéből.

A Los Angeles-i Autószalonon indult a pletyka, miszerint az utcai luxust képviselő Infiniti, és a pályaautózás csúcsát jelenleg uraló Red Bull Racing az autósporton kívül is kamatoztatná kapcsolatát. Simon Sproule, a Nissan marketingért felelős részlegének alelnöke elmondta, hogy a hír nem alaptalan, és a szándék mindkét oldalon megvan. „A csapat szeretné a Formula–1-en túl máshol is hasznosítani szakértelmét” és ehhez egy jó partner az Infiniti, akik célja egy hosszú távú munkakapcsolat velük.

A részletek egyelőre nem ismertek, de a kevés információból annyit már sejteni lehet, hogy egy, az Infinititől példátlanul erős autóról van szó, amelyben a hangsúly a technikai fejlesztéseken, mintsem az aerodinamikai változtatásokon lesz. Várhatóan a Sebastian Vettel nevével fémjelzett FX-hez hasonlóan – melynek fejlesztésében a világbajnok is részt vett – egy alacsonyan limitált kiadás lesz majd ez is.