Jaguar: az F-type csak a kezdet

2012.12.02. 19:03

A Jaguar Párizsban már megmutatta az új F-type roadstert, az XFR-S-szel pedig az M5-ös BMW-nek is hadat üzent, de úgy tűnik, a britek nem érik be ennyivel. A közeljövőben négy újdonság érkezhet, több kategóriát is megcéloznának.

Az új Jaguarok közül elsőként az F-type kupéváltozata mutatkozik be, méghozzá a márciusi Genfi Autószalonon. A pletykák szerint a sportkocsi hamarosan elérhető lesz kézi váltóval is. A brit márkánál komoly reményeket fűznek az F-type-hoz, így érthető, hogy azokat is megpróbálják elérni, akik ódzkodnak az automatától.

A következő új modell egy hobbiterepjáró lehet, melyet az Infiniti FX ihletett. Ezt elsősorban családoknak szánják, és a Jaguar XJ padlólemezére építik a Castle Bromwich-i üzemben. Előzetes felmérések szerint egy ilyen modell nemcsak Angliában, hanem az Egyesült Államokban is sikeres lehet.

A Jaguar emellett tervezi az X-type feltámasztását is: az utód a Jaguar-Land Rover csoport moduláris platformját kaphatja. A gyártó azonban azt fontolgatja, hogy nem saját emblémájával vinné piacra az autót, tartva az esetleges kudarctól – a régi X-type ugyanis nem volt jó hatással a márka hírnevére.

A negyedik tervezett modell az XK-t válthatja fel, de nagyobb lehet az elődnél. Ezzel a Maserati GranTurismónak és GranCabriónak állítana riválist a Jaguar.