Gyártásba kerül a szörnyű olasz hobbiterepjáró

2012.12.09. 09:17

Alig több mint egy éve mutatta be a Vygor a luxuspiacra szánt hobbiterepjárójának koncepcióját, melyet Opera névre kereszteltek. A kis olasz cég kissé talán meghökkentő formával lepte meg az autós világot, most pedig itt a végleges változat.

A teaser-fotókon ugyan még nem lehet teljes egészében látni az autót, de az olaszok a jelek szerint finomítottak a formaterven. A kupékat idéző kasztni egyébként acélcső-vázra épül, a futómű állítható.

Az Opera háromféle motorral lesz kapható: az alapmodell kétliteres, turbós benzinese 300 lovas, a középső testvér esetében pedig ugyanebből a blokkból csikarnak ki 350 lóerőt. A csúcsmodellbe ugyancsak kétliteres négyhengerest építenek – a 420 lóerős változattal öt másodperc alatti gyorsulást ígérnek.

A Vygor a tervek szerint 150 darabot készít majd a SUV-ból, melyet elsősorban a kínai piacra szánnak – azokat célozzák meg vele, akik luxusra vágynak, de különcként nem a hagyományos márkák közül választanának. Az Opera ára várhatóan 200 ezer dollár (44 millió forint) körül lesz.