Nincs megállás a Maseratinál

2012.12.09. 10:06

A Maserati képeken már megmutatta az új Quattroportét, mely a januári Detroit Motor Show-n debütál majd. Ezzel a luxusmodellel a Mercedes S-osztályhoz kívánnak közelebb kerülni, de további újdonságokat is terveznek.

A Maserati ügyvezetője, Harald Wester szerint öt új Maserati várható a közeljövőben. Ezek közül elsőként a Ghibli névre keresztelt szedán, majd a – Jeep alapokon nyugvó – Levante hobbiterepjáró jöhet. Előbbit már jövőre bemutatják, míg a SUV-ra nagyjából 2014 közepéig kell várni.

A folytatásban a GranTurismo leváltását, és egy új sportautó bevezetését tervezik még az olaszok. A GranTurismo – és a kabrióváltozat – utóda kisebb lesz a jelenlegi modellnél, méretben a Jaguar XK kategóriájába szánják – ezt Lorenzo Ramaciotti, a formatervezők főnöke is megerősítette.

A rejtélyes, új sportkocsi valószínűleg kétüléses és középmotoros lesz, az Alfa Romeo 4C átdolgozott alapjaira épülhet. A Maserati a Porsche 911-et és a Jaguar F-type-ot hívná ki sportautójával.

Az új modellek bevezetéséhez nagy reményt fűz a modenai székhelyű gyártó: 2015-re ötvenezer darabos éves eladást szeretnének elérni.