Megvillantják a vadonatúj Hondát

2012.12.11. 15:50

Csak most népesül be a kis szabadidő-autók kategóriája, és erről a lehetőségről a Honda sem szeretne lemaradni. Ha úgy tetszik, a HR-V-vel egykor már próbálkoztak ebben a szegmensben, de akkor még nem voltak ennyire divatosak a kicsi, de magas modellek. Most azonban ez a legígéretesebb piaci szegmens.

Az autót egyelőre egyetlen, viszonylag sötét fotón mutatták meg, amelyen inkább csak a kontúrok látszanak, de a kupé-szerű alapforma egész látványosnak ígérkezik. Vannak résszletei, amelyek a nemrég bemutatott CR-V-t idézik, az első sárvédő vonala azonban inkább az ötajtós Civicet idézi. A műszaki alapok azonban a Jazzből származnak – ennek megfelelően valószínű, hogy az autó helykihasználása az első ülések alatt elhelyezett üzemanyagtartály miatt elsőrangú lesz.

A Nissan Juke és az Opel Mokka vetélytársának szánt modell állítólag a világon mindenütt kapható lesz, Japántól Kínán és Észak-Amerikán keresztül Európáig. Úgy tudjuk, Európát a Honda angliai üzeméből szolgálják majd ki, de Japánban és Kínában is gyártják majd az autót.

A kisméretű szabadidő-autó a Honda kínálatbővítési és -felújítási kampányának egyik első állomása lesz, amellyel azt szeretné elérni a Honda, hogy 2017-re átlépjék az eladások az évi hatmilliós szintet.