Miért nem megy a luxus-Civic?

2012.12.13. 15:14

Nem csak a Civic eladásaival kínlódik a Honda Észak-Amerikában, de a luxuskivitelű, áttervezett változatért, az Acura ILX-ért sem ölik egymást a vásárlók. Már a Honda is tudja, hol a hiba.

Úgy néz ki, az amerikaiak nem azt vették zokon, hogy az ILX egy átöltöztetett Civic, sokkal inkább azt, hogy az Acura változat annyira sem lendületes és kényelmes, mint a tömegeknek szánt kivitel. A probléma állítólag a kétliteres 150 lóerős benzinmotor: ennél sokan többet várnának azok, akik prémium-autóra költenek. Ugyan kapható a típus 2,4 literes, 201 lóerős motorral is, de ehhez csak kézi váltót adnak, amivel az amerikai vásárlók 95%-ának problémái vannak. A megoldás egy automata váltó bevetése, amire hamarosan sor is kerül, ha minden igaz, bár ha már a kezdetektől kapható lett volna az erős motor és az automata kombinációja, talán jobban indult volna a típus karrierje.

Nem tudni, hogy miért, de mostanság több hasonló mellényúlásról is hallottunk a Honda kapcsán – ilyen a Civic szedán, amelyet soron kívül kellett áttervezni. Olyan, mintha a japánok az utóbbi években a piackutatáson is spóroltak volna - másképp nehéz magyarázni, miért tűnik úgy, mintha a termékeikkel nem egészen a valódi igényeket próbálnák kielégíteni.