Sötét felhők a Lotus felett

2012.12.20. 14:05

Mi mással próbálkozhatna ilyen szorult helyzetben a Lotus, mint egy különleges kiadással a csúcsmodelljéhez. A baljós égbolt alatt megfotózott Evora Sports Racerbe belepakoltak minden extrát, és magához képest kedvezményes áron adják.

Sok választása nem volt a briteknek, miután az új tulajdonos lényegében leállítatta a Lotus összes új fejlesztését. A meglévő modellekhez kellett valami stratégiát kitalálni, amivel legalább szinten tudják tartani az eladásokat. Ilyenkor szokott előkerülni a bevált recept: a különleges kiadás.

Sports Racer névre keresztelték a rogyásig extrázott Evorát, amely szinte változatlan műszaki tartalomhoz kínál csinos látványelemeket. A négy új színben rendelhető csomaghoz fényes fekete tető és légterelő jár, odabent pedig piros cérnával varrott fekete bőrülések vagy ugyanennek a két színnek a fordított kombinációja dobja fel a hangulatot. Az eddig is kínált sport csomag alapból jár a Sports Racerhez, így gombnyomásra megemelhető a maximális fordulatszám, élénkebbé tehető a gázreakció, és lyuggatott féktárcsák is járnak hozzá. Kétüléses vagy 2+2-es kivitelben, kompresszorral vagy anélkül is rendelhető az Evora Sports Racer, 71 és 81 ezer euró, azaz mintegy 20-23 millió forintos áron.