Beperelték a volt Porsche-főnököt

2012.12.21. 07:04

Wendelin Wiedeking a neve a 2008-2009-ben hatalmon lévő Porsche-elnöknek, aki akkoriban rátette volna a kezét a Volkswagenre. Most beperlik az akkori zűrös ügyekért.

Négy évvel ezelőtt voltak napok, amikor úgy nézett ki, hogy a Porsche megszerzi a Volkswagen-részvények többségét. A pénzügyi manővert gondosan kitervelte, és alaposan előkészítette az akkori elnök, Wiedeking, valamint a pénzügyi igazgató, Holger Härter, amikor viszont kiderült a turpisság, sikerült megakadályozni a hatalomátvételt. Sokan buktak nagy pénzeket a gyanú szerint mesterségesen manipulált árfolyamok hirtelen változásaikor.

Az ügyészség számos vádját nem tudta bizonyítani az elmúlt évek vizsgálatai során, de most úgy tűnik, fogást találtak a két menedzseren. A Porsche-főhadiszálláson lefoglalt dokumentumok és elektronikus adatok alapján vádat emeltek Härter és Wiedeking ellen, mert megtévesztették a pénzügyi világot. A vállalat ugyanis legalább ötször nyilatkozta akkoriban, hogy nem áll szándékában megszerezni a Volkswagen-részvények 75%-át. Pedig pont ezt akarták, mint később kiderült.

A vádlottak természetesen mindent tagadnak. Egyrészt korrektnek tartják a Porsche tájékoztatásait a pénzügyi manőverekkel kapcsolatban, másrészt azt állítják, hogy nem is befolyásolták a nyilatkozatok az árfolyamokat. A bíróság a jövő év elején hozza meg a döntését a perrel kapcsolatban.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.