Újraszabták a Panamerát

2012.12.22. 19:29

Számtalan Panamera-tuningot láttunk az utóbbi két évben. A Porsche frontmotorosa a legtöbb neves tuningcéget megihlette már, most pedig az ír Onyx Concept állt elő saját munkájával, melyet GST Editionre kereszteltek.

Az írek két különböző aerodinamikai csomagot kínálnak a Panamerához. A GST első, egyben olcsóbb kiadása 17 ezer dollár (3,8 millió forint), és a lényegesebb módosításokat tartalmazza. Egy új kisautó áráért új lökhárítókat, átdolgozott küszöböket, karbon diffúzort, egyedi kipufogót és egy szolid hátsó légterelőt kap a Panamera-tulaj.

A második csomag ára 23 ezer 599 dollár (5,3 millió forint). Ebben minden benne van, ami az első szakaszban, de itt már a motorháztető sem marad ki a szabászatból. Az első sárvédőkre egy szellőzőnyílás kerül, míg a visszapillantó házat karbonra cseréik a költségesebb csomagban. A további, opcionális lehetőségek közé tartozik a testre szabott fényezés, a steppelt bőr belső, a különféle szénszálas berakások és kilincsek, valamint – ír tunerektől nem meglepő módon – a báránygyapjú szőnyegek.

Anélkül, hogy bármi konkrétumot elárult volna, az Onyx annyit közölt még panamerás projektjéről, hogy a dízelt száz, míg a Turbo változatot 120 lóerővel képesek erősíteni – ezek áráról azonban még semmit sem tudni.