Itt az amerikaiak új büszkesége

2012.12.25. 08:05

Nagy az izgalom a Detroiti Autószalon előtt, ahol bemutatják az új Chevrolet Corvette-et, a C7-est. A sok pletyka után végre képeket is látunk róla, még ha csak eltévedt, fekete-fehér skiccekről is van szó.

A rajzok úgy néznek ki, mintha egy kezelési útmutatóba szánták volna őket, de néhány lényegi részletet így is felfednek. A legfontosabb mindenképpen az, hogy most már nincs több kétség: a középmotoros Corvette-ről ábrándozó híresztelésekkel szemben marad az orrmotoros felállás. A hátulnézeten is minden látszik, aminek látszania kell - az agresszív hátsó lámpák alatt négy pimasz csövön át lélegzik ki az újonnan fejlesztett V8-as. Hogy mi igaz a V6-os, ikerturbós Corvette-ről szóló pletykákból, egyelőre nem tudni.

Odabent a régi vágású kezelőszervek közé egy nagy képernyőt is besuvasztottak, ezen a fotók alapján akár a köridőnket is kielemezhetjük a pályanapokon. Hogy a Corvette a továbbra is menetirányra merőleges laprugó köré épített első futóművével mennyire lesz ütős a pályán, csak jövőre derül ki.