Über-autót kotyvasztanak az Audinál

2012.12.25. 17:48

A tudás nyilván megvan az Audinál, hogy egy utcai változatot gyúrjanak a verhetetlen Le Mans-i prototípusaikból, de úgy tűnik, most már az akarat sem hiányzik. Az Audi szupersportkocsija az R20-as lehet.

A McLaren P1, Ferrari F70 és a Porsche 918 játszóterére pofátlankodna be az Audi az új modellel, amelyet úgy emlegetnek, mint egy Le Mans-i prototípus utcai változatát. Az elhintett műszaki adatok rímelnek is erre: szénszálas vázról, V6-os TDI-ről és az R18-ashoz hasonló hibridhajtásról beszélt az Audi fejlesztési igazgatója, Wolfgang Dürheimer a brit lapoknak. A 700 lóerő összteljesítményű szupersportkocsi hátsó kerekeit hajtaná a dízel, az elsőket villanymotorok. Kinézetre is egyértelmű lenne a rokonság a versenyautóval: függőleges elrendezésű fényszórókkal és egy függőleges vezérsíkkal díszítenék a megalomán autót.

Bár egyelőre csak homályos tervek léteznek, azt pletykálják, a 2015-ös Pebble Beach Concourse d'Elegance-on mutathatják be az R20-ast, a sorozatgyártás pedig 2016-ban indulna. Már amennyiben sorozatról beszélhetünk, hiszen 100 és 250 közötti darabszámokat említettek a bennfentesek.