Új Octavia három literes fogyasztással?

2012.12.30. 13:05

Bár az új Octavia bemutatóján már esett szó a motorválasztékról, de a Škoda csak most adta ki a teljes listát: az előző modellénél nagyobb teljesítményt és kedvezőbb fogyasztást ígérnek.

A négy turbós benzinmotor a Volkswagen új, EA211 motorcsaládjához tartozik: 1,2 literesből 86 és 105 lovas változat lesz kapható, emellett 140 lovas 1,4-es és 180 lóerős 1,8-as szerepel a kínálatban. Ez a lista később még bővül, hiszen érkezik az RS, melyet minden eddiginél erősebbnek ígérnek a gyáriak.

Az EA288 motorcsaládhoz tartozó turbódízelek közt három 1,6-ost találunk, ezek 90, 105, illetve 110 lóerősek – utóbbi egy GreenLine-verzió, melynek nemcsak károsanyag-kibocsátása alacsony, de a katalógusadatok szerint fogyasztása sem több 3,4 liternél. A dízel kínálat csúcsát a kétliteres, 150 lovas TDI jelenti.

A kiválasztott motortól függően az Octavia rendelhető lesz öt- vagy hatsebességes kézi váltóval, illetve hétgangos DSG-vel is, a belépő modellek kivételével pedig minden változathoz jár a start-stop elektronika is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.