Jöhet a harmadik kombi Jaguar

2013.01.01. 06:27

A Jaguar idén tavasszal mutatta be története második kombiját, az XF Sportbrake-et, melyet a Genfi Autószalonon is kiállítottak. A gyáriak már akkor megemlítették egy erősebb változat lehetséges érkezését, és úgy tűnik, ez a gondolat továbbra is ott motoszkál a fejekben.

Jaguar XF Sportbrake
Jaguar XF Sportbrake

A brit gyártó márkaigazgatója, Adrian Hallmark szerint érdekes projekt lenne az újabb kombi megépítése, melynek nehézségét az jelentené, hogy az XF Sportbrake alapjait átszabják a nagyobb teljesítményű motorhoz. Igazi kihívás lenne tehát számukra az ötliteres, kompresszoros V8-as használata az XFR-változatban.

Hallmark úgy véli, a nehézségek ellenére elkészülhet az 510 lovas Sportbrake, melyből elképzelhető, hogy csupán egy limitált szériát dobnak piacra, 300-400 darabbal.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.