Német elnököt választott a Kia

2013.01.02. 16:45

Talán a Kia sikeressé tételében játszott szerepe miatt ülhet az elnöki székbe Peter Schreyer, aki idáig a márka európai tervezőközpontját vezette. Mostantól viszont csúcsvezetőként kamatoztathatja képességeit.

Schreyer az Audinál és a Volkswagennél szerzett nevet magának: egyebek közt a TT kupé és az Új Bogár tervezésében is részt vett az 1990-es évek első felében. A Kia 2006-ban szerződtette, ahol azt a feladatot kapta, hogy új, az európai közönség számára is vonzó modelleket tervezzen a koreaiak számára. Neki tulajdonítják a Kia egységes, a gyáriak által tigrisszájnak nevezett hűtőmaszkjának feltalálását, bár nehéz megmondani, hogy a tervezés irányítójaként az ilyen részletek kidolgozásában mennyire vett részt.

A német szakember elnökké választása elsősorban persze gesztus a koreaiak részéről, amely azt jelzi, hogy valódi nemzetközi márkának tartják magukat. A Kiát érintő döntések azonban továbbra is a Hyundai csoport vezetésében születnek majd.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.