Összkerekes Polo érkezhet

2013.01.02. 06:40

A Volkswagen komoly energiákat fektet raliprogramjának újraindításába: ütőképesnek ígérkező autót fejlesztettek, és kiváló versenyzőket is szerződtettek hozzá. A versenygép homologizációjához szükséges Polo R-t Monte Carlóban mutatták be, most pedig újabb utcai változatot terveznek.

A vállalat fejlesztési igazgatója, Ulrich Hackenberg szerint bizonyos országokban kimondottan jó fogadtatása lenne egy összkerékhajtású Polónak, ráadásul egy erős, négykerékhajtású kisautó koncepciója korántsem lenne példa nélküli a konszernen belül – az Audi A1 quattro éppen a Polóval közös, PQ25 platformra épül.

Hackenberg fontosnak tartja az érzelmi kapcsolatot a márka és a vásárlók közt, ennek szorosabbra fűzéséhez pedig jól jöhet, ha közelebb viszik a rali-világbajnokságot az emberekhez. Ugyan az összkerekes Polóra vonatkozóan konkrét tervek még nincsenek, de valószínűleg a Polo R-hez hasonlóan limitált szériás modell válhat majd belőle.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.