Készül a születésnapi Lamborghini

2013.01.06. 18:06

Ferruccio Lamborghini fél évszázada, 1963-ban alapította meg az Automobili Lamborghinit, ezzel útnak indítva egy legendát. Az olasz gyártó most egy teaser-videóval jelezte, hogy már készül az ötvenedik évfordulóra - májusban egy egyedi sportkocsival ünnepelnek majd.

Lamborghini Aventador Roadster
Lamborghini Aventador Roadster

A Lamborghini ügyvezetője, Stephan Winkelmann minden információt a legnagyobb titokban tart az autóról, annyit viszont elárult, hogy nem a retró jegyében készül a születésnapi sportkocsi, és egészen biztos, hogy nem egy korábbi modell nevét viseli majd – ezzel tehát el is oszlatta a Miura feltámasztásáról szóló pletykákat.

Lamborghini Aventador Roadster
Lamborghini Aventador Roadster

Természetesen találgatásokból így sem lesz hiány: egyesek szerint az egyedi Lamborghini nem lesz más, mint a Gallardo utódjának koncepciója. Ez azért tűnik hihetőnek, mert a Gallardo már lassan eléri modellciklusa végét. Mások viszont azt veszik biztosra, hogy az Aventador szolgál majd a különlegesség alapjául.

Az olaszok nemcsak egy születésnapi modellel ünnepelnek: minden Lamborghini-tulajdonost meghívnak a Gran Giro Lamborghinire. Az 1200 kilométeres túra Milánóból indul május 7-én, végállomása pedig a Sant'Agata Bolognesében található legendás gyár kapuja, melyet május 11-én érnek el.