Versenypályára megy a Mazda 6

2013.01.07. 05:40

A tavalyi év talán legérdekesebb autója volt az új Mazda 6, melybe a japánok tényleg minden tudásukat beletették. Hosszú évek óta ez az első nagy dobásuk, kis gyártóként nem engedhették meg maguknak, hogy hibázzanak, és ez meg is látszik az új hatoson.

A gyáriak úgy döntöttek, hogy a Mazda 6-ot megméretik a versenypályán is, így a Mazda Motorsports felkészítésében egy 2,2 literes Skyactiv-D dízellel állnak rajthoz a huszonnégy órás Rolex 24 futamon Daytonában. A Grand-Am GX kategóriában a márka huszonnegyedik győzelmére hajtanak.

John Doohan, a Mazda észak-amerikai motorsportrészlegének igazgatója szerint már hónapok óta dolgoznak a versenyautón, de a hivatalos bejelentéssel természetesen meg kellett várniuk az utcai változat leleplezését. A versenygép pontos műszaki adatait nem tették közzé, de azt tudni lehet, hogy a sorozatgyártású Skyactiv dízel teljesítményét 400 lóerő fölé húzták.

A daytonai hosszú távú versenyt január 26-27-én rendezik, hivatalos tesztelésre január 4-től január 6-ig volt lehetőségük a csapatoknak.