Kész az első SRT Viper

2013.01.12. 18:16

Január 10-én, csütörtökön egy detroiti gyártósorról legördült az első SRT Viper. A Chrysler sportrészlege által fejlesztett modell első példányát háromszoros áron vitték el.

A héten megkezdődött a régóta várt ötödik generációs Viper gyártása. A nagyreményű sportautó első példányait már elkészítették a Chrysler egyik detroiti üzemében, a legelső autó pedig már gazdájánál van. Az oklahomai Scot Thomas háromszázezer dollárért (68 millió forint), egy aukción jutott hozzá a 001-es számú SRT Viperhez. A piaci árnál háromszor drágább példány árának egészét egy rákkutatással foglalkozó alapítvány kapta.

A 400 ezer négyzetméteres üzemben a napi termelés nyolc és tizenkét autó között lesz. Ahogy a többi Vipernél, úgy az SRT esetében is kézi erővel zajlik a gyártás döntő része, ezt pedig 150 speciálisan képzett alkalmazott végzi. Szükség is lesz a precizitásra, hogy az SRT versenyben legyen a Corvette C7-tel a legjobb amerikai sportkocsi címéért.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.