Ilyen lesz a Honda apró SUV-ja

2013.01.15. 05:45

A Honda megerősítette, hogy jövőre piacra küld egy Jazz-alapú crossovert, és már képeket is közölt a régóta híresztelt modellről. Az Urban SUV néven futó tanulmányt hivatalosan a ma induló Detroiti Autószalonon mutatják majd be.

A Honda már korábban jelezte, hogy egy, a következő generációs Jazz-zel közös platformra épülő apró SUV-val készül betörni a kis szabadidő-autók szegmensébe. Az egyelőre csak Urbanként ismert autóról eddig nem sokat tudni, de talán már csak órák kérdése, és Detroitban leleplezik végre. A Honda mindenesetre megelőzte saját magát, és két képpel hangolja az érdeklődők figyelmét a tanulmány világpremierje előtt. Ezekről az már megállapítható, hogy – mint a városi kisautóknál általában – a koncepción nagy hangsúlyt kapott a formatervezés.

A motorpaletta valószínűleg szorosan kötődik majd az új Jazzéhez, így – a nevesincs modell – kapható lesz a Honda új 1,6-os dízelével is, melynek károsanyag-kibocsátását 100 gramm/kilométer alá ígérik a japánok.

Azzal, hogy a modell az egész világon kapható lesz, a Honda komoly szándékot mutat a szegmens befolyásolására, ahol olyan riválisokkal találkozik majd, mint a nemrégiben bemutatott Peugeot 2008, vagy a Renault Capture. A kereskedésekbe várhatóan 2014 végén érkezik a SUV, ára pedig ötmillió forint körül lesz.