Kétéltű terepjáró, kocka-Ladából

2013.01.18. 14:30

A 2107-es, közismert nevén a kocka-Lada ugyan már kikopott az AvtoVAZ kínálatából, de annyi van még belőle Oroszországban, hogy kézenfekvő volt erre építeni a fura kis terepjárót.

Nagyon sokat nem tudunk a Medvegy, azaz medve elnevezésű gépről, csak annyit, hogy a primitív műanyag karosszéria alatt ladik-szerű csónaktest lapul, azaz nem csak szárazföldön, de vízben is képes haladni. A lánctalpas futómű révén pedig laza talajon is egész jól boldogul. Valószínűleg épített úton a legügyetlenebb, bár az útfelületben a gumibevonatú lánctalpak aligha tesznek komoly kárt. A hajtás egy az egyben került át a Ladából, a 76 lóerős, karburátoros, 1,5 literes motorral a 2,75 méter hosszú, ötszemélyes jármű maximum 50 km/h-val képes haladni.

Hogy milyen módon lehet hozzájutni a ladikba oltott Lada motoros mini-tankhoz, azt egyelőre nem sikerült kiderítenünk - aki komolyan érdeklődik, az megkeresheti a gyártót - de vadászatra és horgászatra ideális járműnek tűnik, és munkagép-rendszámot talán kapna is.